De Haagsche Rugby Club, oftewel HRC, heeft voor de dertiende keer in de clubgeschiedenis de Nederlandse titel veroverd. In het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam won de ploeg in de verlenging met 12-5 van RC Hilversum.

In de reguliere speeltijd konden beide teams wonderwel geen punt noteren. Dat mocht vooral Hilversum zich aanrekenen want die ploeg miste viermaal een penaltykick, in beide helften twee stuks.

Het arbitrale trio onder leiding van Gert Visser leidde de wedstrijd subliem naar een verlenging van twee keer tien minuten.

In de verlenging ging het snel met HRC, dat in de kampioenspoule alle tien wedstrijden won. Het team scoorde in het eerste deel een try, benutte een conversie en scoorde vervolgens nog een try (12-0). Hilversum kon er slechts een try in de slotfase tegenover zetten.

Zandvliet feliciteert de Haagsche Rugby Club!