Rugby wordt wereldwijd gespeeld en verheugt zich in een grote populariteit. De All Blacks zijn bij iedereen bekend. Maar ook Den Haag heeft zo zijn topclub, de Haagsche Rugby Club. HRC is Nederlands Kampioen 2014 bij de senioren en er werden afgelopen seizoen ook een aantal landstitels bij de jeugd behaald.

‘De Haagse Rugby Dagen’ vormen een goede graadmeter hoe de Haagsche Rugby Club ervoor staat. Gaat het eerste team weer voor het landskampioenschap? En worden ‘de Internationale Rugby Dagen’ dit jaar opnieuw gewonnen?

De Haagse Rugby Dagen (28, 29 en 30 augustus)

De Dagen zijn een uitgelezen kans om wedstrijden te zien tegen internationale tegenstanders. Dit is traditiegetrouw het begin van het rugbyseizoen in Nederland. Er wordt onder andere gestreden om de Béchetbeker.

P. Béchet is een van de oprichters van de Haagsche Rugby Club en stelde de beker in 1935 ter beschikking. Op de Haagse Rugby Dagen wordt gespeeld door senior- en jeugdteams uit Engeland, België, Duitsland en Nederland.

Naast topsport is er ook ruimte voor veteranen en de allerjongsten. Jeugd vanaf 6 jaar krijgt speciaal voor dit weekend georganiseerde trainingen. Als thuisbasis van de grootste jeugdafdeling in Nederland weet de Haagsche Rugby Club hoe belangrijk het is om het talent van de toekomst passende aandacht te geven.

Haagse Rugby Dagen: altijd feest

Er is topsport, goed eten en drinken en muziek. Zo speelt de bekende Nederlandse band Jewelste op zaterdagavond.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis!